З такими малопоширеними плодовими культурами ,як хурма або ківі можна “познайомитись” принаймі в супермаркеті,плоди ж мушмули навряд чи побачиш в магазині,через доволі рідкісний та особливий спосіб їх збирання та зберігання.Мушмула Германська(існує ще мушмула Японська,але це досить різні рослини ),поки що малопоширена культура в наших садах.Зусиллями садівників-колекціонерів популярність цієї культури стрімко зростає.,адже багато хто бажає мати у своєму саду рослину досить екзотичного смаку і доволі екзотичної зовнішності.Рослина відмінно переносить зими центральної України.Плоди невеликого розміру,буро-коричневого кольору,восени не обпадають з дерева,лишаються висіти на зиму,вживають їх з настанням перших морозів,після підмерзання ,тоді вони стають м’якшими і позбавляються терпкості.На смак віддалено трохи нагадують фініки,ближче до нового року смак плодів більше нагадує освіжаючий джем з нотками груші та яблуні.В умовах України саджанці мушмули отримують шляхом щеплення культурних сортів на вегетативну підщепу айви Ва-29 або s1.Дерево дуже стійке до хвороб.