Ми вже звикли до того ,що більшість імунних(стійких до хвороб) сортів яблуні виведені в Чехії,але яблуню Аріан виведено у Франції,(материнськими сортами для цієї яблуні стали Флоріна та Пріма,кожен з яких є імунним до парші).Один з найкращих імунних сортів,виведених у цій країні.Аріан досить популярний серед французьких поварів та кондитерів,тому що яблука не розпадаються після термічної обробки,сорт цілком придатний для промислових насаджень, проте в Україні, поки що, мало поширений.Яблуко має жовто-червоне забарвлення,при холодних вересневих ночах набувають темно-рожевого кольору,насиченість забарвлення досить сильно залежить від різниці денної та нічної температури,добре зберігається (до семи місяців) навіть у звичайних підвалах.М’якуш дуже хрусткий,приємного освіжаючого смаку ,має кремове забарвлення .Споживча зрілість настає приблизно з грудня місяця.Яблуня адаптована до природно кліматичних умов України,є чудовим претендентом на почесне місце в екологічних садах.