Відноситься до групи червоном’ясих яблук,за назву взято ім’я давньогрецької богині магії- Цірцеї,не хнати чи в цих яблуках є щось магічне,але в оригінальності їм точно не відмовиш.Плоди цього сорту мають насичений червоний колір,форма плодів-конічно видовжена.Період дозрівання- осінь,зберігаються протягом кількох тижнів,універсального призначення.Плоди хрусткі,мають кисло-солодкий смак,доповнений насиченим карамельним ароматом,у повністю стиглих плодів кислинка відсутня.На відміну від інших червоном’ясих яблук плоди Цірцеї мають дещо видовжену,конічно-приплюснуту форму.Листя має бордово-червоний колір,забарвлення гілок темно-вишневе,деревина на зрізі-рожева.Квіти під час цвітіння мають рожеве забарвлення,що робить яблуню витонченою окрасою саду.До переваг сорту варто віднести і той факт ,що в період ії дозрівання в саду ,як правило,не так багато яблук-ранні відійшли,пізні-ще не достигли.Паршею Цірцея не вражається.Дерево утворює досить компакту,симетричну крону.Рекомендуємо на карликовій підщепі м9.