Вижниця – сорт груші ,виведений в Україні,його отримано на Львівській дослідній станції в 1962 році шляхом схрещування сортів Бере Гарді і Жозефіна Міхельсонская. Урожайність регулярна, висока. Сорт характеризується стійкістю до парші. Плоди одномірні 240-300г. Плоди мають відмінний кислувато-солодкий смак, , з мигдальним ароматом. . М’якуш плодів кремова, дуже соковита, ніжна, масляниста, без грануляції. Дегустаційна оцінка 4,5-4,8 бала
Шкірка середньої товщини, суха, в період знімальної зрілості зелена, з численними сірими великими підшкірними крапками, які ніяк не псують вигляд,а навпаки. При дозріванні яскравого золотисто-жовтого відтінку.Дуже красива та смачна.Загальна характеристика-один з найкращих осінніх сортів груші.